THERAPEUTISCHE PRAKTIJK VOOR KINDEREN EN JONGEREN

"WIE BEN JE?”

www.wiebenje.be

Interactieve LEZING, VORMING, WORKSHOP

 

Centrum Bewustworden organisteert  (Interactieve) Lezingen, vorming en workshops voor uw (pedagogische) studiedag. We verzorgen uw studiedag naar maat. Het thema van de lezing of workshop is bespreekbaar naargelang het thema van de studiedag. De lezingen worden gegeven door mezelf persoonlijk.

 

De kernboodschap in mijn lezingen is handvaten aanreiken om bewuster in het leven te staan. Ik leer mensen herkennen en begrijpen wat onze noden zijn om ons beter te voelen en vandaaruit meer bereikbaar te zijn voor de leerlingen.

 

In de lezing of workshop wordt het accent gelegd op onze innerlijke wereld. Deze innerlijke wereld is de sleutel om een betere verbinding te voelen met jezelf, met collega's en leerlingen of studenten.

 

Het wordt meer duidelijk hoe we innerlijk functioneren en welke invloed dit heeft op de andere. Op die manier leer je jezelf, collega's, leerlingen of studenten beter begrijpen. Je krijgt nieuwe mogelijkheden om naar de situatie te kijken. 

 

De lezing kan variërend zijn van onderwerp bv.

- Wat heb ik als leerkracht nodig om me goed in mijn vel te voelen? Hoe kan ik van daaruit de stap zetten naar mijn leerlingen?
 
- Hoe kan ik het gedrag van mijn leerlingen beter leren begrijpen. Wat is de echte boodschap van een kind?
 
- Hoe komt het dat ik me zo kan ergeren aan bepaalde situaties of leerlingen? Hoe kan ik daar naar kijken?
 
- Wat zijn de echte noden van de leerlingen? Hoe kan ik daar meer aan tegemoet komen waardoor er een betere emotionele verbinding ontstaat?
 
Een steeds terugkerend thema is onze persoonlijke ontwikkeling is de invloed van onze kinderlijke belevingen in ons leven. De ervaringen in onze kindertijd bepalen heel erg onze houding in het leven. In de site vind je een voorstelling van een Interactieve lezing: Het miskende kind in onszelf! Daar krijg je een eerste indruk wat de inhoud van een interactieve lezing kan voorstellen.

U kunt ons contacteren voor de nodige informatie hieromtrent. We garanderen u een boeiend en interessante lezing met de mogelijkheid tot een combinatie van lezing en workshop om op die manier alles meer ervaringsgericht te maken.

We zijn er voor U!
 
 
 
 Wiebenje Ieper	| Katrien Wybaillie | Ter Olmen 55   	| 8900 Ieper | 0476/83.92.56	| katrienwybaillie@wiebenje.be
 Wiebenje Gent	| Katrien Wybaillie | Kapucijnenham 1	| 9000 Gent  | 0476/83.92.56	| katrienwybaillie@wiebenje.be