THERAPEUTISCHE PRAKTIJK VOOR KINDEREN EN JONGEREN

"WIE BEN JE?”

www.wiebenje.be

WIE BEN IK ?

katrine-nieuw.png

Sedert 2006 heb ik een erkende psychotherapeutische praktijk voor volwassenen in Ieper. http://www.bewustworden.be/

 

In 2015 voelde ik een innerlijk verlangen om ook met kinderen en jongeren te gaan werken. Hoe meer ik in mijn eigen proces in contact komt met mijn innerlijke kind, hoe meer ik me hierin geïnspireerd voel.

 

De Bleekweide was voor mij ook een grote inspiratiebron. Dit bracht me dichter bij mezelf en op die manier gaf me dit ook meer vrijheid om met kinderen en jongeren te werken. 

 

Elk kind heeft recht op zijn verhaal. Elk kind heeft recht om gehoord te zijn. Elk kind wil erkenning krijgen en waardering ontvangen. Alleen is elk kind niet in staat om dat te uiten op een duidelijke en kenbare manier.

 

Het feit dat een kind dat niet kan uiten en verwoorden, ontstaat er vaak een groot gemis en een innerlijk verdriet bij het kind. Het kind voelt zich niet begrepen en omringd met het invullen van zijn noden. Noden als liefde, geborgenheid, warmte, koestering, steun, erkenning. Dat zijn emotionele basisnoden van een kind.

 

Als ouder snappen we ook soms niet zo goed waar dit over gaat. Dit is niet opzettelijk maar soms zijn zaken niet makkelijk. We willen het goed doen, maar het lukt ons niet, omdat we zelf niet het goede voorbeeld kregen.

 

Een kind heeft signalen. Signalen dat er iets niet gaat. Maar de buitenwereld kan het signaal niet begrijpen. Het is niet duidelijk en er wordt vaak verkeerd gereageerd op het signaal, nl men ziet niet achter het signaal, wat het kind echt nodig heeft.

 

In mijn praktijk is er zowel aandacht voor het kind, als aandacht voor de ouder. We hebben beiden nog zaken te leren. Het kind kan nieuwe vaardigheden leren om zich kenbaar te maken en zich te uiten, en zelf ook leren omgaan met zijn gevoelswereld, zijn behoeften en noden. Een ouder kan leren om zijn of haar kind goed te begrijpen en te zien wat het kind echt nodig heeft. Het kind goed begrijpen om op die manier aan het kind echt te geven wat het nodig geeft en wat het kind gelukkig maakt.

 

Het is ok om dat nog allemaal te leren. Het is het leren van een vaardigheid die ons ergens op onze levensweg ontgaan is.

 

Je bent van harte welkom!


 Wiebenje Ieper	| Katrien Wybaillie | Ter Olmen 55   	| 8900 Ieper | 0476/83.92.56	| katrienwybaillie@wiebenje.be
 Wiebenje Gent	| Katrien Wybaillie | Kapucijnenham 1	| 9000 Gent  | 0476/83.92.56	| katrienwybaillie@wiebenje.be